At søge efter stop og steder

Denne uge har jeg arbejdet videre på den nye måde at søge i køreplaner. Der er stadig meget der mangler men man begynder at kunne få en fornemmelse for hvordan det vil virke i praksis.

Den oprindelige udgave fra først på ugen viste alle steder og stop bare alfabetisk hvilket er okay, det virker, men det er ikke optimalt. Der er  mange navne at man i de fleste tilfælde skal skrive næsten hele navnet før den man leder efter dukker op. Det er lidt irriterende for store byer. Når man har skrevet “ve” er det overvejende sandsynligt at man mener “Vejle”, ikke “Vejlby”, men Vejlby kommer før Vejle alfabetisk så den vil dukke op først.

Det sidste jeg lavede inden jeg lavede videoen var at dele steder op i tre vægtklasser. Store byer, øer, landsdele, osv er “tunge” og vil altid blive vist først hvis det er nogen der passer på det du har skrevet. Mindre byer, øer, og landsdele, plus lufthavne, er “mellemtunge” og vil blive vist efter de tunge. De mindste af alting er “lette” og vil altid blive vist efter de tunge og middeltunge. I eksemplet fra før er Vejle tung og Vejlby let, så du skal bare skrive “ve” så står den øverst. Det kommer til at være noget jeg skal tilpasse og justere men det har hjulpet meget på hvor nemt det er at finde steder allerede.