Fra og til

I slutning af forrige uge blev jeg færdig (ahem, "færdig") med forbedringer til blinde brugere. Det sendte jeg afsted til afprøvning af nogle rigtige blinde brugere og resultatet var klart: det fungerer ikke super godt. Eller, det fungerer fint når jeg bruger app'en på min test maskine men anderledes og ringere når jeg gør det på min egen telefon og når mine test personer bruger den. Suk.

Samtidig viser det sig at det ikke kun er seende brugere der lige skal vænne sig til den måde man søger efter ruter men også blinde. Problemet er specielt at det er det allerførste nye brugere skal så det skal altså bare køre som smurt i olie. Og det gør det ikke. Så jeg er resigneret til at jeg kommer til at lave det om igen-igen, det bliver altså tredje forsøg. Jeg har i god ide om hvordan jeg gerne vil lave om og det burde forenkle det både i koden, for seende brugere og for blinde. Det er bare noget der kommer til at sluge noget tid.

Efter jeg var blevet "færdig" med forbedringerne forrige uge men før jeg vidste at det ikke fungerede var jeg hoppet med begge ben ud i nogle ret omfattende ændringer og dem har jeg arbejdet videre på indtil nu. Det er lidt langhåret at forklare hvad de består i men kort fortalt skrev jeg lang det meste af app'en om fra at være specifikt til android til at være lavet i C++ så det kunne bruges både på android og iOS. Der er dog stadig nogle få lommer af kode tilbage til android og en af dem er den kode der arbejder med bogmærker, hvilket betyder at C++ koden ikke kan få adgang til dem – de lever udenfor dens verden. Til noget af det næste jeg skal lave har C++ koden brug for at have den adgang så jeg har skullet flytte bogmærkerne fra android til C++. Det har så trukket forskellige andre ting med sig som har gjort strukturen meget enklere og mere generel, hvilket er super, men det har bare taget lidt tid. Det nærmer sig enden nu dog.

En ting der pludselig blev nem at lave var at vise hvor på en tur fra og til stoppene lå. Jeg har nu lavet det sådan at det bliver tegnet når man ser en tur, det er markeret hvor man skal stå på og af. Jeg ved ikke om det var det allervigtigste jeg kunne have lavet men når informationen nu var grydeklar alligevel tog det ikke lang tid at lave.

Jeg er lidt i tvivl om hvad det næste bliver jeg tager hul på men det kunne godt blive den nye måde at søge efter ruter.