Hvor langt er du?

Jeg arbejder stadig det meste af tiden med at gøre app'en nemmere at bruge for blinde men er langsomt begyndt at kigge lidt fremad på nogle nye ideer. En af de ting jeg tænker måske at kigge på lidt senere på året er at få app'en til at kunne følge med i hvor langt du er på en rejse.

Jeg er ved den absolutte begyndelse af at finde ud af hvordan det skal fungere og der hvor jeg er startet er med at kigge på: hvis jeg kender din position og ved hvor en rute går hvordan finder jeg så ud af hvor på ruten det svarer til? Den tilgang jeg har forsøgt mig med i dag virker okay lovende. Jeg deler ruten ind i linjer mellem hvert par af stop der kommer efter hinanden og du finder ud af hvilke stop du er mellem ved at finde det linjesegment der er tættest på dig og så tage stoppene i hver ende.

Jeg har afprøvet det ved lave et lille program der kan tage et billede hvor der er indtegnet nogle linjesegmenter i forskellige farver og så tegner den de områder der hører til hver segment.

Der er lang vej igen men det ligner et sted at starte. Næste trin er at finde ud af: okay du er mellem de her to stop – men hvor meget af vejen mellem dem har du tilbagelagt?