Nærheden

Denne uge har jeg arbejdet på at gøre A til B nemmere at bruge for blinde. Det lyder måske langhåret men jeg fik en masse feedback sidste uge jeg går ud fra og det der skal laves om er ikke så omfattende som jeg havde frygtet. Det der er langhåret ved det er at selv hvis du ved hvordan du gerne vil have din app til at fungere er TalkBack på android uhyggeligt tungt at danse med.

Som en afveksling når jeg bliver frustreret er jeg begyndt at arbejde på noget jeg længe gerne har villet lave. Der er flere steder jeg viser lister af ting hvor det der er relevant afhænger af hvor du befinder dig i landet. F.eks transportformer: hvis du er i København er det typisk relevant at se metro, det er det ikke hvis du er i Århus. Tilsvarende er det typisk relevant at se letbanen hvis du er i Århus men ikke i København. Tilsvarende med trafikselskaber: hvis du er i Aalborg er det typisk mere relevant at se NT end Fynbus. Og så videre. Så jeg vil gerne kunne ordne listerne baseret på hvor du er.

For at kunne det har jeg brug for at vide hvad der er relevant forskellige steder i landet og kunne slå op, givet et bestemt sted brugeren befinder sig: hvad er relevant lige her. Min løsning er i store træk at lave nogle små, meget grove, kort som giver hvad der findes forskellige steder. Her er kortene for hvilke transportformer der findes, der er et for hver type:

De er, i rækkefølge, metro, tog, bus, færge, letbane, og s-tog. Tilsvarende gemmer jeg kort der giver hvilke trafikselskaber der er i hvilke dele af landet, her er et udsnit:

De er Samsø Bus, Arriva, Sydtrafik, DSB, og Movia.

Hvis jeg kan finde ud af at få det til at spille i forhold til at bede om den nuværende position (det er altid langhåret på grund af tilladelser og den slags) vil transportformer blive vist i rækkefølge i forhold til hvor man befinder sig. Trafikselskaberne bliver ikke brugt endnu men det kommer på længere sigt.