Op ad bakke

Jeg er tilbage efter ferie. Eller, jeg kom faktisk tilbage sidste uge.

Jeg havde besluttet mig for at når jeg kom tilbage efter påsken ville jeg have taget stilling til hvordan jeg skulle fortsætte projektet. Det havde jeg sådan set osse: jeg tænkte, jeg kan ikke stoppe her jeg bliver nødt til som et minimum at blive færdig med iPhone udgaven. Derfor er jeg gået i gang med designe brugergrænsefladen til iOS, hvilket har været meget sjovt at komme i gang med. Jeg har allerede det basale system til at virke der og at se hvordan det kommer til at se ud osse begynder det at ligne noget der kan blive til noget. Her er bogmærker skærmen sammenholdt med mit design til Android.

Det var det ene positive indslag. Derudover har de sidste uger primært været surt show. Advarsel: resten af dette opslag er bare mig der klager min nød. Det reflekterer hvor jeg er henne hvilket er det denne dagbog er til for men jeg ved ikke om jeg vil anbefale nogen, inklusiv mig selv senere, at læse det.

Mens vi var på ferie fjernede google android app'en fra play store igen. Af samme grund som sidste gang: at jeg gemmer folks data uden at have en datapolitik, og så i øvrigt ikke flere detaljer. Sidste gang var det en fejl jeg kunne rette men hvad skulle jeg gøre denne gang – jeg havde allerede after min bedste overbevisning løst problemet første gang. Det ødelagde lidt en dag af ferien. I sidste ende viste det sig at jeg har en alpha udgave af app'en som ingen bruger, bogstaveligt talt det er umuligt for brugere at installere den. Derfor har jeg ikke opdateret den siden før app'en blev fjernet sidste gang. Jeg opdaterede den og det løste åbenbart problemet, app'en er tilbage.

Det virkelig deprimerende er at A til B nu er blevet fjernet to gange. Den første gang kan man godt sige var reel men denne gang var komplet meningsløs. Googles politik er at hvis jeg får fjernet en app nok gange, jeg er i tvivl om hvor mange, bliver jeg selv fjernet som udvikler. Så kan jeg aldrig udgive en app på google play igen og endnu værre: firmaer jeg arbejder for er i risiko for at blive "smittet" med min blokering. Så hver gang det sker er det ikke bare for sjov, det kan have virkelig langtrækkende konsekvenser for mig.

Okay. Så da jeg kom tilbage fra ferie tænkte jeg, jeg opdaterer lige køreplanerne. Da jeg testede de nye køreplaner viste det sig at nu viser app'en pludselig ikke tog fra Aarhus til København før til juli. Det er ikke fordi togene ikke går men i de data jeg får fra rejseplanen er rejsen pludselig knækket over i to: Aarhus til Odense og så Odense til København. Man kan osse se det på rejseplanen selv.
Teknisk set skal man "skifte" tog i Odense – men det er ikke passageren der skifter, det er toget der skifter navn. Det giver ikke meget mening for mig, eller passagerer forestiller jeg mig, men det må give mening for rejseplanen på en eller anden måde. Essensen er at fordi A til B kun viser direkte forbindelser og der er et "skift" mellem Aarhus og København indtil juli er A til B ubrugelig i forhold til tog over Fyn fra nu og indtil juli. Super.

Okay. Så tænkte jeg, jeg kaster mig over noget rent teknisk det kan da ikke gå galt. Google sendte en mail for nogle måneder siden om at de har lavet nogle ændringer til hvordan apps bruger google maps. Specifikt den funktion jeg bruger til at vælge til/fra på et kort. Jeg tænkte jeg kunne få fixet det. Da jeg så dykkede ned i det viste det sige at "ændringen" består i at de bare fjerner den funktion helt. De har nogle nye funktioner man kan bruge til selv at bygge noget tilsvarende men her er hagen: hvis man bruger de nye funktioner koster det hver gang, hvilket det ikke gjorde før. Så ja jeg kan godt bruge tid på at bygge noget der virker som det gør i dag, selv om det er træls i sig selv, men så hver gang en bruger vælger et sted på google maps skal jeg betale google. Jeg ved stadig ikke hvad jeg gør i forhold til det.

Jeg kæmper i forvejen med motivationen til at fortsætte projektet så sådan tre tilbageslag i rap, de to sidste på samme dag, er ikke nogen hjælp. Jeg gav lidt op hen imod slutningen af sidste uge og jeg har svært ved at svinge mig op til at gå videre med iPhone udgaven.