Petitesser

De sidste par uger har jeg brugt det meste af tiden på forskellige petitesser, hvis jeg skal være helt ærlig. Det er lissom min motivation har taget et dyk, hvilket den plejer omkring nu så det er ikke så overraskende.

Det går stadig fremad med den nye måde at søge efter køreplaner på men der er bare meget arbejde i det, så det går ret langsomt. Den måde jeg har designet det på er meget enkel – der er tre tekstfelter der skal udfyldes: transportform, fra, og til – men der sker en enorm masse bag kulisserne. Jeg vil gerne have at man kan udfylde dem i hvilken som helst rækkefølge, og har man udfyldt noget skal det tages i betragtning i hvilke muligheder der bliver vist for de andre.

F.eks, hvis du allerede har valgt at din transportform er tog og du er ved at vælge hvor du skal til skal den kun vise steder man kan komme til med tog. Og den modsatte vej: hvis du har valgt at du vil til Silkeborg og nu vil vælge transportform skal den kun vise bus og tog, for det er de eneste måder at komme til Silkeborg. Plus, og det er den mest langhårede, hvis du har valgt hvor du skal fra og skal vælge hvor du vil til skal du kun se steder du faktisk kan komme til derfra. Gang så det med at der er flere forskellige slags steder man kan komme fra og til: et bestemt stoppested (f.eks specifikt Dokk1 letbanestation), et stednavn (f.eks hele Silkeborg) og din nuværende position, som er et sæt geografiske koordinater. Det er mange forskellige mulige kombinationer. Det er dem jeg arbejder mig, langsomt, igennem de her dage.

Nåja og så, bare for afvekslingen, fandt jeg min oldgamle mac frem. Jeg kan nu bygge al C++ koden på den og kun en enkelt test der fejler, som er en ligegyldig en. Det er allerførste skridt i retning af at lave en iPhone version. Eller, okay at skrive det hele om i C++ til at starte med var vel rimeligvis det første skridt så reelt er jeg gået mange skridt i den retning allerede, men du ved hvad jeg mener.