Yikes!

Jeg fik en grim overraskelse forrige uge. Der kom en mail fra google om at A til B var blevet fjernet fra Google Play. Mailen kom fredag først på aftenen så det var bare super, jeg endte med at arbejde over weekenden for at løse det.

Det der viste sig at være galt var en kombination af uheldige omstændigheder. Jeg bruger et system der hedder firebase til at gemme fejlrapporter hvis der sker fatale fejl i app’en, det er det der er indbygget i Google Play. Samtidig så gemmer jeg ingen data om brugere af app’en hvilket betyder at jeg ikke behøver en en datapolitik – der er ingen data at lave politik omkring. Så alt var okay, tænkte jeg.

Bortset fra at det var ikke okay. Når der sker en fejl og firebase laver en fejlrapport gemmer den en masse om brugeren af app’en. Det er ikke noget jeg bruger eller er interesseret i så det var ikke lige sunket ind hos mig. Så det var forkert når jeg troede at der ikke blev gemt brugerdata, og jeg derfor ikke havde brug for en datapolitik.

Løsningen burde jo bare være at slå fra at firebase gemmer en masse information om brugere men det kan ikke slås fra. I stedet blev løsningen at jeg har lavet mit eget system til at rapportere fejl så jeg har 100% styr på hvad der bliver gemt og ikke gemt. Og nu bliver der ikke gemt noget om brugere, så app’en er tilbage i Google Play. Men det kostede lige det meste af sidste uge.